19 Mayıs 2015 Salı

Hollywood’a açılan ilk Türk korku filmi: Magi!

magi-film
Türk korku filmlerinin usta yönetmeni Hasan Karacadağ’ın yazıp yönettiği ve Hollywood’da gösterime girecek ilk Türk korku filmi olacak olan “Magi” merakla bekleniyor.


Türkiye’de çektiği 3 harfliler konulu Dabbe serisi korku filmleriyle karşımıza çıkan ünlü yönetmen Hasan Karacadağ, Avrupa’ya açılıyor. Ünlü oyuncuların oynadığı, çekimlerinin Türkiye’de yapıldığı Magi adlı yapım, Hollywood’da gösterime giren ilk Türk filmi olacak. Bu bağlamda ülkemiz adına da oldukça önemli bir proje olan Magi, ülkemizde gösterime giren Dabbe’nin Avrupa’ya uyarlanmış hali olacak.

Teknik ve içerik olarak Anadolu kültürü ve hikayelerine dayanan filmde Rezervuar Köpekleri’ndeki Mr. Blonde rolüyle tanınan ve 150’nin üzerinde filmde rol alan Michael Madsen’in yanı sıra Stephen Baldwin, Brianne Davis, Lucie Pohl, Dragan Micanovic ve Kenan Ece rol aldı.

Magi ne zaman vizyona girecek?

Bir röportajda, çekimlerin İstanbul, Bursa ve Adapazarı’nda gerçekleştirildiğini belirten Karacadağ, “Bu bir Amerikan filmi gibi ama tamamen Türk elementleriyle donatılmış, Anadolu topraklarında geçen has Anadolu-Babil 3 harfli hikayesi” dedi.

Filmin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Karacadağ, “Amerikan dağıtım sistemiyle dünyaya dağıtılacak ilk Türk filmi bu. Sadece korku sineması için değil Türk sineması tarihinde bir ilk” ifadesini kullandı. Karacadağ, Magi’nin Amerika’nın 2015’in en çok beklenen korku filmi listesinde yer aldığını da ifade etti. Magi filmi 2015’in Mayıs ayında vizyona girecek.

http://www.yerliteknoloji.net/hollywooda-acilan-ilk-turk-korku-filmi-magi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder